Całość: 3900 kcal WW 33 WBT 28 IG 60
Składniki:
• płatki owsiane – 200 g
• orzechy ziemne – 100 g
• rodzynki – 50 g
• orzechy włoskie – 100 g
• siemię lniane (nasiona) – 10 g
• wiórki kokosowe – 10 g
• ziarna słonecznika – 10 g
• czekolada – 20 g
• śmietana 30% – 400 g
• cukier – 100 g
• miód – 20 g
Piekarnik nagrzać do temp. 150oC. Śmietanę razem z cukrem i miodem podgrzać i gotować na małym ogniu, aż wszystko trochę zgęstnieje, odstawić do wystudzenia. Gdy syrop będzie zimny, automatycznie bardziej zgęstnieje. Wszystkie suche składniki wymieszać, czekoladę i orzechy wcześniej trochę posiekać. Syrop wlać do suchych składników i wszystko dobrze wymieszać. Masę przełożyć na blachę o wymiarach 35 x 20 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Masę wyrównać i lekko ubić. Wstawić do piekarnika na ok. 30 min. Następnie wyciągnąć, pokroić na dowolne kawałki i odstawić do wystudzenia.
1 PORCJA ZAWIERA:
3900 kcal WW 33 WBT 28 IG 60