1 porcja: 360 kcal WW 2 WBT 2,5 IG 75
Składniki [4 porcje]:
• ½ opakowania makaronu Conchiglioni (duże muszle)
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 3 ząbki czosnku
• paczka mrożonego szpinaku
• opakowanie sera feta
• 3 łyżki tartego parmezanu
• 1 jajko
• sól, pieprz
Makaron ugotować al dente, dokładnie odcedzić, a następnie każdą sztukę rozłożyć na płaskiej powierzchni. Na patelni podgrzać oliwę, dodać mrożony szpinak, przykryć i podgrzać. Ząbki czosnku posiekać lub przecisnąć przez praskę. Połączyć go ze szpinakiem, doprawić solą i pieprzem. Na koniec dorzucić rozdrobniony ser feta, parmezan oraz roztrzepane jajko. Całość wymieszać i smażyć ok. 5 min. Tak przygotowany farsz nałożyć do ugotowanych muszli. Danie można podgrzać w piekarniku.
1 PORCJA ZAWIERA:
360 kcal WW 2 WBT 2,5 IG 75